NAVODILA ZA MONTAŽO
STANDARD ŽALUZIJE


1.       Pripravite žaluzijo, pripadajoči dele, vijake ter orodje.

2.       Vstavite vijake (običajno 2 kosa diagonalno, po potrebi 4) skozi luknje v nosilčkih (žabicah) in jih privijte v zgornjo okensko letvico.

Paziti morate, da bo nosilček pravilno nameščen. Gibajoči ukrivljen del mora gledati z jezičkom naprej. Največkrat se nosilčka od zgornje stranske letvice odmakneta za 15 cm.   

3.       Ko so nosilčki zmontirani jih odprete in žaluzijo vtaknete v nosilčke. Žaluzija mora imeti na vsaki strani enako prostora. Nosilčke nato zaprete.

S tem morate paziti, da je žaluzija dobro zapeta na nosilčke.

4.       Žaluzijo spustite skoraj do spodnje okenske letve (nekaj cm manj). Napnite vodilo oz. vrvico tako, da bo tekla po sredini luknjic (skozi žaluzijo) ter da žaluzija ne bo drsala ob stranske okenske letvice. S pisalom označite kje mora biti vrvica pritrjena.

5.       Vtaknite vrvico skozi pritrdilno ploščico in na primernem mestu naredite vozel - tako da bo pritrjena vrvica napeta po celotni višini okna.

6.       Skozi pritrdilno pološčico vstavite vijak in ga privijte na okno tako, da bo vrvica na mestu, ki ste ga prej označili s pisalom.
          Ko pritrdilno ploščico privijete na okensko letev mora biti vrvica primerno napeta. V nasprotnem primeru prestavite vozel.

7.       Postopek pritrjevanja vrvice ponovite še na nasprotni strani.

8.       Obesite obračalno palico (sistem steklo) na žaluzijo oz. združite (sistem CC) obračalno palico s gibljivim vretenom na žaluziji.

9.       Preiskusite točnost pritrjevanja vrvic. Lamelice morajo imeti možnost gibanja levo desno in ne smejo drsati ob stranske okenske letvice ali ob vrvice.

10.    Dvojno dvižno vrvico vtaknite skozi obesek. Na primerni višini naredite vozel. Ko potegnete za obesek, se mora žaluzija dvigovati naravnost. V kolikor se dviguje postrani vozel popravite. Nato pod vozlom odrežite odvečno vrvico.
Odrežite tudi višek vrvice privite na spodnji okenski letvi. Za lepši zaključek dvojne vrvice (ne vodil lamel) priporočamo da konce zavarite z rahlim dotikom plamena vžigalnika.

Žaluzija je zmontirana.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.