Naročilo z montažo

Mi pridemo izmeriti okna. Pri meritvi naredimo točen predračun, kateri vključuje vse stroške. Stranka vplača dogovorjeno akontacijo. Nato žaluzije naredimo in zmontiramo. Stranka plača preostanek kupnine. Dogovorjena cena vedno velja in jo po opravljenem delu ne spreminjamo! To je dražja varianta, vendar stranka nima nobenega dela ter rizika z meritvami in montažo.

Žaluzije, katerih površina je manjša od 1m2 se obračuna 1 m2. Za večja naročila in stalne stranke nudimo popust.

 
 
 

Kako izmerimo okna za žaluzije

Izmerimo prostor med obema letvicama. Če so letvice postrani, izmerimo tik ob steklu. Od te mere običajno odštejemo 2 do 4 mm. To je širina žaluzije. Višina žaluzije je prostor med zgornjo in spodnjo letvico. Nič ne odštevamo.

Žaluzija ima lahko komande (palčka za obračanje in vrvice za dviganje in spuščanje) na levi ali desni strani. To lahko izberete, kjer vam je bolj dostopno. Za sistem CC naj bi veljalo nepisano pravilo »komanda nasproti okenske kljuke. Z razvojem sistema »steklo« pa to pravilo ne velja več, saj je nasproti kljuke ponavadi špaleta in okensko krilo se skupaj s plastičnim delom žaluzije nasloni na špaleto in lahko komanda žaluzije poči. Zato je ponavadi bolje izbrati komando na isti strani kot je okenska kljuka.

 
 
 

Možnosti montaže žaluzij

Največkrat montiramo žaluzijo na notranjo stran okna, tik ob steklo. Privijemo jo zgoraj v letev katera drži steklo. Žaluzija ima narejene vgreznejne luknje za vijake. Oznaka, da naredimo te luknje je »v folc«. Spodaj pa ravno tako privijemo vrvična vodila v letev, katera drži steklo.

Velikokrat so letvice ožje od žaluzije in tudi postrani. Ravno tako žaluzijo privijemo z vijakom. Vijak privijemo bližje steklu in tako je žaluzija manj postrani kot letev. Možna je tudi montaža s posebnim nosilcem (ključavnica)-  to izgleda enostavneje, vendar je nosilec težje poravnati glede naletvico in posledično je tudi žaluzija zmontirana bolj postrani.

Možna je tudi pritrditev na okensko krilo. V tem primeru mora biti žaluzija nekaj cm širša in višja od dimenzije stekla.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.